Bemutatkozás

Örömmel köszöntünk a Pátyi Dédelgető Bölcsőde honlapján. A Pátyi Önkormányzat kitartó munkájának köszönhetően 2021. márciusától Pátyon újra elérhető a bölcsődei ellátás. A bölcsőde csapatát négy kisgyermeknevelő, egy dajka, egy konyhai és egy takarító munkatárs alkotja az igazgató és a helyettes mellett.Kővári Eszter Sára - kisgyermeknevelő, bölcsődevezető

A gyermekek és a zene iránti elköteleződésem a kisóvodás koromra datálódik. Kaposvárom születtem, zenei tanulmányaim itt kezdtem 4 éves koromban, majd Budapesten folytattam énekművészi tanulmányaim. 2005-ig a Magyar Állami Operaház magánénekes voltam, énekművészként a mai napig tevékenykedem. Két zenei egyesületnek vagyok alapítótagja, valamint a Kokas Klára Szakmai Kollégium tagja vagyok.

A végső döntést a pedagógia és a bölcsődés korosztály mellett kisfiam születése hozta meg 2005-ben. Gondozása és nevelése, a bölcsődés hónapjai alatt egyre több szakirodalmat kezdtem olvasni, majd elvégeztem a Eötvös Loránd Tudományegyetemen indított csecsemő és gyermeknevelő- gondozó felsőfokú szakképesítést, majd a kisgyermeknevelő főiskolai képzést, majd pedagógus szakvizsgát tettem. Eközben Kokas -módszeren alapuló zenei foglalkozásvezető lettem.

2010 óta dolgozom kisgyermeknevelőként és bölcsődevezetőként.

A kora gyermekkor pedagógiájában nyújtott lehetőségeket kihasználva szeretném a gyermekeket és családjaikat bevezetni a minőségi dalok, zenei elemek, hangok világába. segítve ezzel fejlődésüket, fantáziájukat, kreativitásukat. A hagyományőrzés és a hazaszeretet kiemelt helyet foglal el pedagógiai szemléletemben.


Monosné Vasuta Terézia - kisgyermeknevelő, bölcsődevezető helyettes

Páty a szülőfalum, itt élek a családommal. Ide jártam óvodába, iskolába és itt dolgozom már sok éve. 20 év gazdasági-pénzügyi asszisztensi pályám vége felé úgy éreztem nem ez az én utam. Egyre inkább tudatosult bennem, hogy mindenképpen gyermekekkel szeretnék foglalkozni.

 2017-ben végeztem kisgyermeknevelőként, azóta ebben a szakmában dolgozom. Azért jelentkeztem kisgyermeknevelőnek, mert hiszek abban, hogy önzetlen szeretettel, odaadó gondoskodással képes vagyok a gyermekekben kifejleszteni azokat a pozitív tulajdonságokat, amelyek elősegítik azt, hogy jó ember váljék belőlük. 

Pozitív élményeim mindig újra meg újra megerősítenek benne, hogy egy szép hivatást választottam. Egy olyan intézmény elindítása a cél a Dédelgető Bölcsődével, ahová a gyerekek szívesen járnak, mert szerető, biztonságot adó, otthonos légkör veszi őket körül és a szülők bizalommal fordulnak hozzánk, gyermekeiket szívesen hozzák, mindenben számíthatnak ránk. 

Csáky Győzőné, Brigi néni - kisgyermeknevelő

38 éve dolgozom kisgyermeknevelőként. Szakmámban mindig is örömömet leltem, gyermekszeretetem, empátiám miatt a kisgyermekes szülőknek segítséget nyújtok a beszoktatás és a bölcsődei évek alatt.

Gondozónőként töltött éveim során bemutató bölcsődeként oktattuk a szakma iránt érdeklődő fiatalokat, így a szakmaiság képzésében is tapasztalatokat szereztem.

Fontosnak tartom, hogy a gyermekeket közvetlenül körülvevő környezet harmonikus, esztétikus és barátságos legyen. Szívesen végzek kreatív tevékenységeket is ennek érdekében.

Szabadidőmben szeretek kézműveskedni, kötni, sütni, főzni, olvasni, kertészkedni. Gyakorló nagymamaként az unokáim a szívem csücskei.

Egy új kis életet először bele kell szeretgetni a világba, és amikor már beleszerettük és abban stabilan létezik, akkor el lehet kezdeni belefaragni a társadalomba.

Szülők gondolatai rólam: "Tudtam, hogy Brigi kezei közt a legjobb helyen leszünk. Elsőre szigorúnak tűnt, de a legpozitívabb élmények egyike lett a bölcsiben. Csodálom azt a szaktudást, ahogyan bánik a gyerekekkel, azt az alaposan megfontolt tudatosságot, ami minden mondatából kitűnik. A legjobb hely, ahová kerülhetett a gyermekem. "

"Közvetlen és kedves, olyan családias légkört teremt, hogy szívesen lennék jómagam is bölcsis nála. Köszönöm, hogy nyugodt szívvel bízhatom rá a gyermekem."


Kiss Ildikó - kisgyermeknevelő

Amióta az eszemet tudom pedagógus szerettem volna lenni, de az élet vizei más irányba sodortak. Háromgyermek édesanyjaként jöttem rá, hogy nekem a kisgyermekekkel van dolgom az életben. Pályát módosítva 2015-ben Csecsemő- és kisgyermeknevelő diplomát szereztem, és eddig az ország egyik legnagyobb bölcsődéjében dolgoztam a fővárosban. A közelmúltban költöztem családommal Budapestről Herceghalomra. Megértettem, hogy a gyermekek olyanok, mint a virágok, a megfelelő gondoskodás mellett a maguk idejében virágozni fognak. Figyelni kell a jelzéseikre, hogy azt kapják, amire szükségük van. Ez nagy kihívás, amivel a bölcsődében minden nap szembe nézhetek. Hivatásomnak köszönhetően a szülőkkel együttműködve a gyermekeik virágzásának részese lehetek. Napi jókedvem a sok gyermekmosolynak köszönhető.

Kökény Borbála - kisgyermeknevelő

Pátyon születtem, itt élek a családommal, két kisgyermek anyukája vagyok. Szabadidőm nagy részét a társaságukban töltöm. Igyekszem minél több időt a szabadban tartózkodni velük, így sokat kirándulunk. Mivel helyi lakos vagyok, így elsősorban a környéket járjuk be.

Jelenleg is bölcsődében dolgozok, mint kisgyermeknevelő. Amikor megépült Pátyon az új bölcsőde minden vágyam az volt, hogy itt dolgozhassak. Ez a vágyam most teljesült, aminek nagyon örülök.

Kókainé Monos Mónika - kisgyermeknevelő

Születésem óta Pátyon élek. Két fiú édesanyja vagyok. Kisgyermeknevelőként dolgozom a gyermekek folyamatos fejlődédét szem előtt tartva. Legfontosabb számomra, hogy a gyermekek testi, lelki, szellemi fejlődését támogassam szaktudásommal.Vígh Szilvia - dajka

Páty a szülőfalum. Itt élek fiaimmal Mikes(2004) Ármin(2006) Ide jártam óvódába, iskolába. Kereskedelmi tanulmányaim után logisztikában helyezkedtem el. (DHL) Gyes után kereskedelemben dolgoztam(Charles Vögele)

 Miután megszűnt a munkahelyem, 2019.októberében elhelyezkedtem a Kikelet Bölcsődében. Elvégeztem a bölcsődei dajka tanfolyamot. 2021.júniusában kerestek meg, és kerültem a Dédelgető Bölcsődébe.

Szeretek gyermekközösségben dolgozni. Fontosnak tartom az egészséges és tiszta környezetet, hogy a gyermekek bölcsődében eltöltött ideje a legkomfortosabb legyen. Fontos számomra az is, hogy egy mosolygós, kiegyensúlyozott és szeretetteljes környezetet alakítsunk ki a kisgyermek nevelőkkel közösen. Egy nagyon jó csapatba csöppentem ahol ezt megis tudjuk valósítani. 

Miskolczi-Szabó Krisztina - technikai munkatárs

Két kisfiam van, Marci 7 éves és Dani 5 éves.

22 évig Budapesten dolgoztam, de amióta a fiaim megszülettek az a legfőbb célom, hogy az ő közelükben, helyben találjak munkát.

Szeretem a gyerekeket, ezért jelentkeztem a bölcsődébe.         

Püspöki Lajosné - konyhalány 

Zsámbékon élek a férjemmel. Van két nagy gyermekem. 13 évig Zsámbékon a KSZJ Általános Iskolában tálaló konyhán konyhavezetőként dolgoztam.

Nagyon jól érzem magam a konyhában, szeretek főzni, gyors és precíz vagyok. Szeretem a kihívásokat.

Pátyon a Dédelgető Bölcsőde konyhalányi állására jelentkeztem, melyre engem választottak ki, aminek nagyon örültem.