Bemutatkozás

Örömmel köszöntünk a Pátyi Dédelgető Bölcsőde honlapján. A Pátyi Önkormányzat kitartó munkájának köszönhetően 2021. márciusától Pátyon újra elérhető a bölcsődei ellátás a Dédelgető Bölcsődében, mely két csoporttal rendelkezik. A bölcsőde csapatát négy kisgyermeknevelő, egy dajka, egy konyhai és egy takarító munkatárs alkotja az intézményvezető és a helyettes mellett.

2022. októberétől bővültünk egy nemzetiségi tagbölcsődével, melynek Rozmaring Tagbölcsőde lett a neve, mely már három csoportos. Az itteni csapatban az intézményvezető és helyettes mellett hat kisgyermeknevelő, két dajka, egy konyhalány, egy mosónő és egy takarítónő dolgozik.Kővári Eszter Sára - kisgyermeknevelő, bölcsődevezető

A gyermekek és a zene iránti elköteleződésem a kisóvodás koromra datálódik. Kaposvárom születtem, zenei tanulmányaim itt kezdtem 4 éves koromban, majd Budapesten folytattam énekművészi tanulmányaim. 2005-ig a Magyar Állami Operaház magánénekes voltam, énekművészként a mai napig tevékenykedem. Két zenei egyesületnek vagyok alapítótagja, valamint a Kokas Klára Szakmai Kollégium tagja vagyok.

A végső döntést a pedagógia és a bölcsődés korosztály mellett kisfiam születése hozta meg 2005-ben. Gondozása és nevelése, a bölcsődés hónapjai alatt egyre több szakirodalmat kezdtem olvasni, majd elvégeztem a Eötvös Loránd Tudományegyetemen indított csecsemő és gyermeknevelő- gondozó felsőfokú szakképesítést, majd a kisgyermeknevelő főiskolai képzést, majd pedagógus szakvizsgát tettem. Eközben Kokas -módszeren alapuló zenei foglalkozásvezető lettem.

2010 óta dolgozom kisgyermeknevelőként és bölcsődevezetőként.

A kora gyermekkor pedagógiájában nyújtott lehetőségeket kihasználva szeretném a gyermekeket és családjaikat bevezetni a minőségi dalok, zenei elemek, hangok világába. segítve ezzel fejlődésüket, fantáziájukat, kreativitásukat. A hagyományőrzés és a hazaszeretet kiemelt helyet foglal el pedagógiai szemléletemben.


Monosné Vasuta Terézia - kisgyermeknevelő, bölcsődevezető helyettes

Páty a szülőfalum, itt élek a családommal. Ide jártam óvodába, iskolába és itt dolgozom már sok éve. 20 év gazdasági-pénzügyi asszisztens pályám vége felé úgy éreztem nem ez az én utam. Egyre inkább tudatosult bennem, hogy mindenképpen gyermekkel szeretnék foglalkozni. 2017-ben végeztem kisgyermeknevelőként, azóta ebben a szakmában dolgozom. Azért jelentkeztem kisgyermeknevelőnek, mert hiszek abban, hogy önzetlen szeretettel, odaadó gondoskodással képes vagyok a gyermekekben kifejleszteni azokat a pozitív tulajdonságokat, amelyek elősegítik azt, hogy jó ember váljék belőlük. 

Pozitív élményeim mindig újra meg újra megerősítenek benne, hogy egy szép hivatást választottam. Egy olyan intézmény elindítása a cél a Dédelgető Bölcsődével, ahová a gyerekek szívesen járnak, mert szerető, biztonságot adó, otthonos légkör veszi őket körül és a szülők bizalommal fordulnak hozzánk, gyermekeiket szívesen hozzák, mindenben számíthatnak ránk. 

Csáky Győzőné, Brigi néni - kisgyermeknevelő

38 éve dolgozom kisgyermeknevelőként. Szakmámban mindig is örömömet leltem, gyermekszeretetem, empátiám miatt a kisgyermekes szülőknek segítséget nyújtok a beszoktatás és a bölcsődei évek alatt.

Gondozónőként töltött éveim során bemutató bölcsődeként oktattuk a szakma iránt érdeklődő fiatalokat, így a szakmaiság képzésében is tapasztalatokat szereztem.

Fontosnak tartom, hogy a gyermekeket közvetlenül körülvevő környezet harmonikus, esztétikus és barátságos legyen. Szívesen végzek kreatív tevékenységeket is ennek érdekében.

Szabadidőmben szeretek kézműveskedni, kötni, sütni, főzni, olvasni, kertészkedni. Gyakorló nagymamaként az unokáim a szívem csücskei.

Egy új kis életet először bele kell szeretgetni a világba, és amikor már beleszerettük és abban stabilan létezik, akkor el lehet kezdeni belefaragni a társadalomba.

Szülők gondolatai rólam: "Tudtam, hogy Brigi kezei közt a legjobb helyen leszünk. Elsőre szigorúnak tűnt, de a legpozitívabb élmények egyike lett a bölcsiben. Csodálom azt a szaktudást, ahogyan bánik a gyerekekkel, azt az alaposan megfontolt tudatosságot, ami minden mondatából kitűnik. A legjobb hely, ahová kerülhetett a gyermekem. "

"Közvetlen és kedves, olyan családias légkört teremt, hogy szívesen lennék jómagam is bölcsis nála. Köszönöm, hogy nyugodt szívvel bízhatom rá a gyermekem."


Kiss Ildikó - kisgyermeknevelő

Amióta az eszemet tudom pedagógus szerettem volna lenni, de az élet vizei más irányba sodortak. Háromgyermek édesanyjaként jöttem rá, hogy nekem a kisgyermekekkel van dolgom az életben. Pályát módosítva 2015-ben Csecsemő- és kisgyermeknevelő diplomát szereztem, és eddig az ország egyik legnagyobb bölcsődéjében dolgoztam a fővárosban. A közelmúltban költöztem családommal Budapestről Herceghalomra. Megértettem, hogy a gyermekek olyanok, mint a virágok, a megfelelő gondoskodás mellett a maguk idejében virágozni fognak. Figyelni kell a jelzéseikre, hogy azt kapják, amire szükségük van. Ez nagy kihívás, amivel a bölcsődében minden nap szembe nézhetek. Hivatásomnak köszönhetően a szülőkkel együttműködve a gyermekeik virágzásának részese lehetek. Napi jókedvem a sok gyermekmosolynak köszönhető.

Kökény Borbála - kisgyermeknevelő

Pátyon születtem, itt élek a családommal, két kisgyermek anyukája vagyok. Szabadidőm nagy részét a társaságukban töltöm. Igyekszem minél több időt a szabadban tartózkodni velük, így sokat kirándulunk. Mivel helyi lakos vagyok, így elsősorban a környéket járjuk be.

Jelenleg is bölcsődében dolgozok, mint kisgyermeknevelő. Amikor megépült Pátyon az új bölcsőde minden vágyam az volt, hogy itt dolgozhassak. Ez a vágyam most teljesült, aminek nagyon örülök.

Kókainé Monos Mónika - kisgyermeknevelő

Születésem óta Pátyon élek. Két fiú édesanyja vagyok. Kisgyermeknevelőként dolgozom a gyermekek folyamatos fejlődédét szem előtt tartva. Legfontosabb számomra, hogy a gyermekek testi, lelki, szellemi fejlődését támogassam szaktudásommal.Vígh Szilvia - dajka

Páty a szülőfalum. Itt élek fiaimmal Mikes(2004) Ármin(2006) Ide jártam óvódába, iskolába. Kereskedelmi tanulmányaim után logisztikában helyezkedtem el. (DHL) Gyes után kereskedelemben dolgoztam(Charles Vögele)

 Miután megszűnt a munkahelyem, 2019.októberében elhelyezkedtem a Kikelet Bölcsődében. Elvégeztem a bölcsődei dajka tanfolyamot. 2021.júniusában kerestek meg, és kerültem a Dédelgető Bölcsődébe.

Szeretek gyermekközösségben dolgozni. Fontosnak tartom az egészséges és tiszta környezetet, hogy a gyermekek bölcsődében eltöltött ideje a legkomfortosabb legyen. Fontos számomra az is, hogy egy mosolygós, kiegyensúlyozott és szeretetteljes környezetet alakítsunk ki a kisgyermek nevelőkkel közösen. Egy nagyon jó csapatba csöppentem ahol ezt megis tudjuk valósítani. 

Miskolczi-Szabó Krisztina - technikai munkatárs

Két kisfiam van, Marci 7 éves és Dani 5 éves.

22 évig Budapesten dolgoztam, de amióta a fiaim megszülettek az a legfőbb célom, hogy az ő közelükben, helyben találjak munkát.

Szeretem a gyerekeket, ezért jelentkeztem a bölcsődébe.         

Izsák Brigitta - konyhalány 

Pátyon élek a férjemmel. Van egy fiú gyermekünk. 

Nagyon jól érzem magam a konyhában, szeretek főzni, gyors és precíz vagyok. Szeretem a kihívásokat.

Pátyon a Dédelgető Bölcsőde konyhalányi állására jelentkeztem, melyre engem választottak ki, aminek nagyon örültem.


Füleki Ildikó Rozália - kisgyermeknevelő 

Kolozsváron születtem, majd 2000-ben kerültem Magyarországra. Pátyon már több mint húsz éve lakom a férjemmel és két gyermekemmel. 

Az elmúlt tíz évben a Pátyolgató Óvodában dolgoztam, mint pedagógiai asszisztens, majd 2022. októberében lehetőséget kaptam a Dédelgető Bölcsőde egyik kisgyermeknevelőjeként csatlakozni a csapathoz. 

 Nagyon örültem, mert a kisebb korosztály mindig is a szívem csücske volt és a gyermekekkel dolgozni szerintem a legszebb és legjobb hivatás, amit kívánhatnék magamnak.

Krenner Naomi - kisgyermeknevelő 

Lassan több mint 20 éve élek Pátyon. Van egy 3 éves kislányom. 2017 óta dolgozom bölcsődében, eleinte a belvárosban több helyen is dolgoztam kisgyermeknevelőként.

2 és fél évet voltam otthon a kislányommal, aki azóta velem jár "dolgozni". Ő is itt van az egyik csoportban.

Szabadidőmben a játszótereken vagyunk és sokat sétálunk.

Migléczi Jázmin - kisgyermeknevelő 

Zsámbékon élek a szüleimmel születésem óta. Gimnazista koromban döntöttem el, hogy kisgyermekekkel szeretnék foglalkozni. Mivel, hogy egyke vagyok sok időt töltöttem a kisebb unokatestvéreimmel, akikre a mai napig vigyázok, ez megerősített abban, hogy gyermekekkel kell foglalkoznom. Minden vágyam az volt, hogy Pátyon az új bölcsödébe dolgozhassak, ami valóra vált. Örömmel tölt el, hogy minden nap láthatom, figyelhetem a gyerekek fejlődését.

Tribol Bettina - kisgyermeknevelő 

22 éves kisgyermeknevelő vagyok. Amikor elkezdtem a középiskolát, tudtam, hogy egy olyan szakmát szeretnék elvégezni, amiben gyerekekkel foglalkozhatok. Emiatt döntöttem úgy, hogy kisgyermeknevelőnek tanulok. 

Szeretném megismerni minden gyermeknek a személyiségét, hogy testi és lelki fejlődésükben segítsek.

Pintér Virginia - kisgyermeknevelő 

Pátyon élek születésem óta. A gyermekek fejlesztése és játékon keresztül tanítása tízen éves korom óta a célom. 

Örülök, hogy gyermekekkel foglalkozhatok és minden szülőnek köszönöm a bizalmát.

Krenner Nadin - kisgyermeknevelő 

Születésem óta Pátyon élek. Csecsemő és kisgyermeknevelő diplomámat az ELTE-n szereztem. 

Szabadidőmben a helyi cserkészcsapat őrsvezetője és rajparancsnoka vagyok. Fontos számomra az ének, a zene és a hagyományőrzés.

Schruff Norbertné Heni - dajka

Gyermelyen élek párommal és a fiammal. Szeretek sétálni, túrázni. Sokáig kézilabdáztam. Nagy álmom volt, hogy gyerekek között dolgozhassam, imádom őket, ha velük vagyok, számomra kikapcsolódás, a mindennapi problémák háttérbe szorulnak. 

Szeretek főzni, sütés picit távol áll tőlem. Szeretem a zenét és szeretek táncolni is.

Balogh Szandra Ildikó - dajka

Két gyermek édesanyukája vagyok, Bíborka és Botond így ez a hivatás a szívemhez nagyon közel áll. 

Szabad időmben szívesen kertészkedem és cukrászkodom. 

Szeretek nagyon ebben a családias csapatban dolgozni és minden napjaimat a csillogó szempárok között tölteni.

Tóthné Kelemen Tünde - konyhalány

Pátyon élek születésem óta. Férjemmel és három kislányommal. 

Szeretem a gyerekeket, ezért dolgozom bölcsődében. 

A konyhai feladatokat látom el. Egyébként szeretek főzni és sütni. 

Pálfi Lászlóné Erzsike - takarítónő-mosónő

25 évek élek Pátyon a férjemmel és a gyermekeimmel. 

Szeretek kertészkedni, főzni és sütni. 

Tavaly kezdtem itt dolgozni. Örülök, hogy egy jó vezetéssel és kollégákkal, családias hangulatban végezhetem a munkám itt a helyi Bölcsődében.